Marci a birkák közt

Lancaster, Lancashire, UK. utazok, kutatok, ismerkedem élő-élettelennel, világot látok, vuhúúúú!

Friss topikok

  • fabok: nekem nagyon nagy tapasztalat volt, tökjó ilyet csinálni! én egyelőre magamnak tartogatom, meg a s... (2011.10.09. 12:59) gyökerek
  • zseton: nagyon várjuk a folytatást! hogy állsz a készülődéssel, mi van a fejedben most??? (2011.09.21. 18:44) 1+3 tényleg 4?

Címkék

Kisváros, zene

2011.12.19. 02:41 fabok

Milyen lehet, ha egy világszínvonalú együttes a hódmezővásárhelyi városi könyvtárban koncertezik? Nagyjából ez történt, amikor a Get It Loud in Libraries koncerten a CSS lépett fel a városban európai turnéjuk utolsó állomásán. Ebayen szerencsére sikerült egy jegyet elkapnom, kellően felspanolva vártam a zseniális eseményt. A koncertre érkezve CSS feliratos házi süti meg meleg tea fogadott, a félretolt polcok helyén volt a ‘tánctér’, a ‘backstage’ pedig az az irodai rész volt. A nyitott ajtón egyszerűen be is sétálhattunk volna, de bátorságunk csak addig terjedt ki, hogy az ajtóra függesztett szervezői koncertmenetrend végére odafirkantottuk, hogy “having sex with local guys”. A beszállingózó közönség egyébként vegyes volt, 40es bőrdzsekis arcok, emós tinik, egybeöltözött leszbikus pár, tisztes középosztálybeliek, de mellettük több ismerős fiatallal is összefutottunk. A felállásból már érthető, hogy a bezsúfolt kb. 150 ember inkább közös karácsonyi éneklésre rendezkedett be mintsem zúzásra, és leginkább a végigálljuk-megtapsoljuk módon honorálta, ahogy a csajok ugráltak, ordibáltakmeg néha furcsa dolgokat dobáltak a közönségnek a színpadon. A táncolók közül a kedvencem az a két gimis(?) csajszi volt, akik előttünk nyomták a pirulákat magukba a könyvtár egyetlen klotyóján.
A kisváros grotesz fílingje akkor váltott át szerethetővé, amikor a buli végeztével átmentünk az egyik kocsmába, ahol az egy helyi funk-soul banda még mindig tolta. A pub tele volt, mindenki táncolt, kb. 6-8 “utolsó számot” játszottak, sőt, még amikor a zárás után belógtunk is impróztak néhányan a tulajjal. Amennyire szokatlan volt a brazil banda a könyvtárban, annyira fasza az élőzene a kocsmákban. Kemény punk vagy francia-afrikai-balkán örömzene, whatever.

A bejegyzés trackback címe:

https://marciinlancs.blog.hu/api/trackback/id/tr113474628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása